Herunder beskrivelse af sikkerhedsforanstaltninger ved opvisning i sprint til Mosten Raceday 2019.

Opvisning i disciplinen sprint(hastighedsprøve) foregår på en afspærret strækning af Bode Engvej, 8950 Ørsted. Der er kun et køretøj på banen ad gangen på grund af vejens bredde. Disciplinen afvikles over 201 meter. Fra mål stregen til bane slut er der en bremsestrækning på cirka 600 m.

Startområdet er afspærret for publikum med hegn, således det kun er kører, mekanikere, presse og official i forbindelse med afvikling af dragrace.

Deltagerne bliver kaldt frem af officials, når løbslederen har givet ordre til, at løbet kan sættes i gang.

Fra startområdet og 600 m. ud er der 1 m. højt stål autoværn. Fra autoværn og til publikumshegn er der derfra yderlige 5 m. Dette er der så 75 m. ud så vinkles det ud til 10 m. fra autoværn, pga den øgede hastighed. Dette forsætter så ud til baneslut.

Festivalhegnet er af gængse type, 2 meter højt og 3,5 meter i længden, opstillet i beton/gummiklodser. Det vil være låst sammen for at hindre publikums indtrængen. Publikum vil befinde sig på begge sider af banen, ca. ligeligt fordelt. De vil have mulighed for at sidde på tribuner der er udlejet af Dansk Tribuneudlejning i Tørring.

Ambulance og reddere er at findehelt tæt på banen ved start området, det samme er de svenske special brandmænd og brandbil. Der vil ligeledes være brandmænd med bil med skum ca. halv vejs ude i bane slut, og en brandmand i bane slut. 5 i alt. Med ekspertise i at slukke de specielle brændstoftyper. I start- og baneslutområdet og er der placeret brandslukkere, der betjenes af officials fra Drag Racing Club Denmark. Ledende officials har licens i DMU eller DASU og har mange års erfaring med afvikling af dragracing.

Disse brandmænd er at finde på pladsen 24 t. i døgnet under hele eventet.

Ambulance- og lægetjeneste varetages af Ambulix, der vil gå brandvagt rundt på pladsen af det privat hyrede vagtværn hele døgnet.

Kontakten mellem brandvæsen og ambulance og løbsofficials foregår via walkie-talkie.

Officials på banen stopper straks løbene ved uheld eller når/hvis ambulance/brandbil kører på banen. Løbet genoptages kun, når/hvis ambulance og brandbil er på plads igen.

Ved baneslut er placeret official, der er i radiokontakt med starteren. Bane slut-official senderkørerne retur efter besked fra starteren.